Йордан Йорданов, кмет на Добрич: Макар и закъсняло, решението за обявяване на Добрич за град на Българската бойна слава е чест и гордост за всички

Макар и закъсняло, решението за обявяване на Добрич за град на Българската бойна слава е чест и гордост за всички. Това каза в обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ кмета на града Йордан Йорданов във връзка с приетото от парламентарната комисия по отбрана проекторешение за обявяване на Добрич и Тутракан за градове на Българската бойна слава. Гражданите на Добрич са признателни, защото дългогодишните битки водени в района на Добрич най-сетне ще бъдат почетени. Той изрази надежда това да възвърне мисията за обединение, единност и надскачане на партийните различия в името на България.

Йордан Йорданов каза още, че това признание ще увековечи смелостта на ген. Иван Колев и конницата му.

Няма по-голям подарък за Тутраканци от това Тутракан да бъде признат за град на българската бойна слава, каза за обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ кметът на града Димитър Стефанов. Празникът на Тутракан се отбелязва утре, каза още кметът на града.

Според Димитър Стефанов признанието за Добрич и Тутракан не е съвпадение, а е потвърждение на значимите събития, случили се през Първата световна война по земите на Североизточна България, когато е била окупирана от румънската армия.