Димитър Стефанов, кмет на Тутракан: Груповия лов на дива свиня няма да бъде забранен

Груповия лов на дива свиня няма да бъде забранен. Това каза за Радио „Фокус“ кметът на Тутракан и член на УС на Национално ловно рибарско сдружение – съюз на ловците и риболовците Димитър Стефанов. Той допълни, че комуникацията между  БАБХ и Националното сдружение на ловците и риболовците е много добра. С изпратената декларацията от Централния ловен съвет, Димитър Стефанов каза, че се очаква да се хвърли светлина от институциите върху изграждането на трупни ями по казуса с африканската чума по свинете. Той добави, че декларацията е адресирана до Министъра на земеделието, до БАБХ и до Изпълнителната агенция по горите.

“За да се изгради една такава яма, ако тя е от бетон, защото се изисква да е с непропусклива повърхност, това е строеж. В тази връзка трябва да има разрешение от РИОСВ, РИОКОЗ и ветеринарните власти. Отделно трябва да се посочи собственикът на терена, който трябва да даде съгласие да се изградят такива ями на негова земя. На този етап ловджиите са притеснени и не знаят по какъв начин и как биха могли да изградят една такава  яма. И съответно откъде биха намерили този финансов ресурс“, коментира още той.

Според Димитър Стефанов след тази декларация ще се създаде синхрон между Министерството на земеделието, храните и горите и Националното сдружение на ловците и риболовците.

0 Comments

Няма коментари

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.